Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kawadelsole

Włoski Krem Czekoladowy Kapsułka Kompatybilna z Dolce Gusto16szt,

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Włoski "Krem Czekoladowy" - Kapsułka Kompatybilna z Dolce Gusto 

"Gianduia"

Przejdź do pełnego opisu
24,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: PFDGSOLGIANDU64F16

Opis

Włoski Krem Czekoladowy"Gianduia"

- Kapsułka Kompatybilna z Nescafé Dolce Gusto

Odkryj niezrównany smak włoskiego kremu czekoladowego w naszych kapsułkach kompatybilnych z systemem Dolce Gusto. Ta wyjątkowa mieszanka cukru, kakao i mleka przeniesie Cię w podróż przez aromatyczne uliczki włoskich kawiarni.

Intensywny Smak Włoskiego Kremu Czekoladowego

Włoski krem czekoladowy to połączenie intensywnego smaku czekolady, słodyczy cukru i kremowej konsystencji mleka. Każdy łyk tej kawy to jak chwila rozkoszy dla podniebienia, przenosząca Cię w ciepły i aromatyczny świat włoskich przysmaków.

Specyfikacje Techniczne:

  • Masa Jednostkowa Netto (Kapsułka): 13g
  • Rekomendowana Dawka: Optymalny smak włoskiego kremu czekoladowego osiąga się przy przygotowaniu w ilości 120 ml.

Odkryj Słodkość Włoskich Przysmaków

Włoski krem czekoladowy w kapsułkach Dolce Gusto to nie tylko kawa - to prawdziwe doświadczenie smakowe, które przeniesie Cię w ciepły i aromatyczny świat włoskich kawiarni. Ciesz się chwilą relaksu i odkryj intensywność smaku w wygodnej formie kapsułek kompatybilnych z Dolce Gusto.

Kapsułka kompatybilna z Dolce Gusto - Włoski Krem Czekoladowy to doskonałe połączenie intensywnego smaku czekolady, kremowej konsystencji i bogactwa aromatu, które sprawią, że każdy dzień będzie smakował jeszcze lepiej. Odkryj pełnię smaku w wygodnej formie kapsułek kompatybilnych z Dolce Gusto.

Historia Gianduia

Gianduia została wynaleziona na początku XIX wieku, w okresie wojen napoleońskich, kiedy to z powodu blokady kontynentalnej brakowało dostaw kakao do Europy. Aby zaoszczędzić na kakao, czekoladnicy z Turynu zaczęli dodawać do czekolady pastę z orzechów laskowych, które były obficie dostępne w regionie Piemont. Nazwa "gianduia" pochodzi od postaci Gianduja, tradycyjnej maskotki karnawału w Piemoncie, symbolizującej tamtejszą kulturę i tradycje.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz